ארגון סה"ר המגיש עזרה ראשונה נפשית ברשת והציל מאות נפשות בשלוש השנים האחרונות, יחדל להתקיים תוך חודשיים בשל מצוקה כספית. מאות בני נוער על סף התאבדות, שאינם משתפים איש במצוקותיהם, אינם מתקשרים לארגוני סיוע אך פונים לעזרה אנונימיות ברשת, יופקרו ללא מענה. "אני מדברת איתם על המחשבות שלי על מוות והם מחזיקים אותי בחיים".
חשיפה ראשונה: בשנים האחרונות פועלת במסגרת מצ"ח יחידת עילית סודית ללוחמה בפשעי מחשב בעלי זיקה לצה"ל, המשמשת גם כבסיס הכשרה לגופי חקירות אזרחיים שונים. אם הדבקת את מפקדך בווירוס מחשב בתור נקמה, אם הצטלמת במדים לאתר סקס ברשת, או איימת על חייל אחר ב-sms – צפה לביקור פתע, לעיתים בזמן אמת, מחוקרי היחידה.
הדבר הבא באמתחתו של יוסי ורדי הוא סטארט אפ צנוע של שתי אימהות בשנות ה-40 לחייהן, שבזיעת אפן עושות את אחת מתוכנות המולטימדיה היותר מושקעות בשוק. הן מקפידות על מוסריות כלפי הגולשים, מצפצפות על ההייפ תוך מודעות שהדבר בעוכריהן בכל הקשור לייצור רווחים, ושוברות בנונשלנטיות נשית טבעית כל סטריאוטיפ של יזמות היי-טק.
כולם מדברים על רשתות חברתיות, מהכרויות ועד קשרים מקצועיים, ועכשיו לא רק באינטרנט: חברות תוכנה מציעות דרכים לנטר את אנשי הקשר שלנו ולנכסם לטובת יצירת מכירות לחברה. ההתלהבות הטכנולוגית של כל השחקנים הגדולים משכיחה מלבם את הבעיות שאינן בתחום הטכנולוגיה: החברויות שלנו הן נכס יקר שאיננו רוצים להופכו לאוטומאטי, קשרי הרשת שלנו אינם חופפים הכרויות בחיים ולרוב כשמישהו פונה אלינו ואומר שדוד שלח אותו אנחנו נוכחים שאנחנו לא מכירים בכלל את דוד. ואולי בכלל אנחנו באינטרנט דווקא כדי להכיר אנשים חדשים לגמרי?
(* הכותרת הנורמלית ובוקסת הדוגמאות הישראליות נשמטו מהכתבה בגרסת האונליין… מאז שיש את NRG במקום גרסת אונליין זהה לעיתון מעריב, אין לי שליטה על המתפרעים…:()
כבר שנים שהיפנים מציגים בתערוכות רובוטים שמסוגלים לבצע צעדי ריקוד או לבעוט פנדל קצת יותר טוב מאבי נמני, אבל אף מכונה אינה מתקרבת לפנטזיה הבסיסית שלנו: שתעשה לנו קפה ותשטוף אחריה את הכוס. מה בסך-הכל ביקשנו? במסגרת התעוררות ההיי-טק בחודשים האחרונים מתעורר גם תחום הבינה המלאכותית, והפעם בצורה הרבה יותר מפוכחת, שכבר לא מדברת על מכונות עם חוש הומור, מצפון ודמיון. שני יישומים ישראלים בגובה עיניים (ואחד בגובה דשא)
ורד היפה או חיים ההורס שקורצים לכם מאתרי ההיכרויות הם נאים ומצליחים, אבל ייתכן מאוד שהם לא קיימים. און ליין חושף: בעלי אתרים מוסיפים למאגר דמויות פיקטיביות, כדי למשוך גולשים ולנפח את התנועה באתר
רובנו גולשים ברשת עם מסיכה גדולה על הפנים, אבל לאנונימיות הזו מסתמן סוף: התאגידים הכלכליים שבזכותם הרשת מתפתחת סבורים שהגיע הזמן לעבור לאינטרנט מזוהה * האם לכל אחד מאיתנו תהיה בקרוב כתובת IP אישית? (כתבת פורים משותפת עם שרית פרקול)
בעידן המחשב והאינטרנט, האם הגרפולוגיה עדיין רלוונטית? חנה קורן מזהירה: מעבר טוטאלי להקלדה עשוי לייבש לכם את המוח • אילון בן יוסף משדרג לעידן הדיגיטאלי, עם שיטה לניתוח הודעות דואר אלקטרוני. ויש גם ניתוח מפתיע לגולש הלמו, זאב רוזנשטיין של האינטרנט הישראלי 🙂
אינטרנט קטן בערבה
הצצה נדירה אל תרבות מאיה עתיקה שמנסה להתמודד עם חידושים טכנולוגיים, שזה גם הפרוייקט שאני עושה עליו את הדוקטורט שלי
סיןדרלה מקומית
וומין, בת לשבט המיאו מהמקום הכי נידח בסין, פגשה את האתר של "לונלי פלנט" והפכה את חייה על פיהם
את לא מוכרת לי מאיזה מקום?
לאינטרנט נמאס להיות אנונימי, עכשיו הוא רוצה להיות סקסי. אתר "הזדמנות שנייה" גורר את הבליינים להמשיך ברשת את מה שלא הספיקו לעשות במסיבה. "נפגשנו" – גרסת האונליין.
להזדיין מבראשית
הגיג אנטי-סייברסקס
מכשפות עם עכבר ביד
וויקה, תורת כישוף עתיקה, זוכה עתה לרנסאנס באינטרנט וגם הסניף הישראלי לא נותר מאחור
הגוף של קלאודיה שיפר, הראש של ביל גייטס
סיפורה המדהים של אן-מארי, נערת ליווי ופריקית טכנולוגיה מלוס אנג'לס, שמציעה את שרותיה לעשירי עמק הסיליקון
סליחה, איפה פה זה האינטרנט?
עוד מוקדם להספיד את המרחק הפיזי. האינטרנט אולי צמצם את משמעות הגאוגרפיה אך מסתבר שיש לו מבנה גאוגרפי ברור למדי
לאן את חושבת שאת הולכת?
משרד ראש הממשלה יצא בקמפיין חדש של כללי זהירות לגולשות ברשת
המרגלת שעשתה הסבה להיי-טק
היא הוכשרה כמרגלת קומוניסטית תחת כיסוי של דוגמנית ועתה היא עומדת בראשו של סטארט-אפ סקסי, ראיון עם קתרינה ברילובה
אחרי הקולנוע והטלוויזיה רשת האינטרנט מוצאת את עצמה לראשונה גם על בימת התאטרון הממסדי
מה בסך הכל ציפינו? שהמתמודדים בבחירות 2003 יעשו באינטרנט שימוש נרחב, אך ליברמן מבטיח ולא מעדכן, מצנע שולט אך ללא בטחון ושרון הומלס…
ההודים קונים את כל הכרטיסים לסרטים דרך האינטרנט ומשחררים אותם רבע שעה לפני תחילת הסרט בשביל הספורט. גם אצלנו כבר אפשר לכרטס ברשת אבל הישראלים עוד לא מתנפלים
באג 2000: האסון כבר קרה
לחוקרי מדעי החברה לא ממש משנה מה יקרה בבאג 2000, מבחינתם מה שחשוב ומעניין יותר זה איך הגיבו מדינות שונות לאסון המתקרב, בהתאם לערכי הבסיס של התרבות שלהם. אצלנו, למשל, בטוחים שיהיה בסדר, לא?
האינטרנט הולך וחודר בקצב מפתיע גם לחלק ממדינות אפריקה ואסיה, שם רבים עדיין לא יודעים מה זה טלפון. מה שהתחיל כפרויקט מקומי להחדרת הרשת למרוקו, הפך עד מהרה ליוזמה בינלאומית בחסות אמריקנית שאותה מוביל ספק האינטרנט המרוקני. ראיון עם קרל סטאנזיק, אמריקאי מרוקאי, על אינטרנט אפריקאי.
פורסמו במעריב אך נשמטו מהארכיון ברשת ופורסמו מחדש בבלוג שלי:
מונה ליסה וויליאם, כושית נוצרית בת 27 מהאי זנזיבר שבטנזניה, היא האישה היחידה באי שיש לה אופנוע כבד, היחידה שגרה לבד מתוך בחירה והיחידה שמגיעה בגפה בלילה למועדונים של תיירים, שלא על תקן זונה. השונות של סגנון החיים שלה כל כך בולטת, שהיא נאלצת להלחם יום יום באנשים סביבה שמרכלים עליה, מתנכלים לה או במקרה הטוב פוחדים ממנה; ולילה לילה בתיירים שלא מאפשרים לה להיות שום דבר עבורם מעבר לזונה או קוריוז. לא פלא אפוא, שהיא מוצאת מפלט באינטרנט. חיוך (וירטואלי) של מונה ליסה.
אם רייצ'ל מבלייד ראנר לא ידעה שהיא כזאת, מה אם כולנו יצורים וירטואליים, פרי דמיונם של דורות עתידיים שעורכים סימולציות ממוחשבות על ההיסטוריה האנושית? ד"ר ניק בוסטרום, פילוסוף מאוניברסיטת ייל, מתעקש שזו לא הזייה ולארה קרופט אכן אחותנו. ההבדל בין מציאות לפנטזיה הוא שפנטזיה חייבת להיות הגיונית…